Tegyen egészségéért! Miért fontos a halfogyasztás?

A halfogyasztás pozitív élettani hatásait mára már szinte senki sem vitatja, hazánkban ugyanakkor érdemes lenne javítani a statisztikákon. Magyarországon az egy főre jutó halfogyasztás csupán évi 4 kilogramm, míg az európai, tengerrel határos országokban ez a szám eléri akár az évi 20 kilogrammot is.

Mivel a hal fehérjében gazdag, ráadásul esszenciális zsírsavakat tartalmaz, már heti 1-2 adag elfogyasztása hozzájárulhat a szív- és érrendszeri problémák, illetve a 2-es típusú cukorbetegség megelőzéséhez. A tonhalban található Omega-3 zsírsav pedig segít a fizikai és mentális egészség megőrzésében. Ha ez még nem lenne elég, a hal fontos vitamin- és foszforforrás is, ezért a helyes táplálkozásban kulcsszerepe van.

A Rio Mare elkötelezett híve a halfogyasztás és mediterrán ízek népszerűsítésének, termékei előállítása során pedig kizárólag a legkiválóbb minőségű tonhalat használja fel – nem véletlen, hogy a márka neve összefonódott a prémium szóval. A konzervbe kerülő halak kiválogatása nagy odafigyeléssel történik, ezután már csak tiszta olívaolaj és egy csipet só kerül a tonhal mellé, tartósítószer vagy mesterséges ízfokozók hozzáadása nélkül. A Rio Mare ráadásul a WWF-fel közösen lépéseket tesz a tengeri ökoszisztéma védelme, a járulékos halászat csökkentése és a hosszú távú fenntarthatóság érdekében is.

Ezért a vásárló biztos lehet benne, hogy mindig ellenőrzött forrásból származó tonhalat fogyaszt, ha a Rio Mare termékeit választja.

Bővebb információ:
Web: www.riomare.hu

2018-06-15T13:07:00+00:00