HOZZÁVALÓK

2 személyre:

Ha Rio Mare tonhallal készíted az ételt, akkor a kész tésztára tálalás előtt öntsd rá a lecsepegtetett Rio Mare tonhal konzervet.

· 250 g Rummo Penne Rigate nº 66

· 1 db Rio Mare 3*80g / 250 g friss tonhal

· 1 fej vöröshagyma

· 1 zeller ág

· 1 nagy vagy 2 kisebb sárgarépa

· Babérlevél és bazsalikom ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

A hagymát hámozzuk meg és vékonyra szeleteljük fel; a zellert és a sárgarépát vágjuk apróra; majd a tonhalat is egyforma, 1 cm-es (nagyjából fél hüvelykes) kockákra.

Egy mély serpenyőben bőséges mennyiségű extra szűz olívaolajat hevítsünk fel, adjuk hozzá az apróra vágott zellert és sárgarépát, és addig pirítsuk, míg megpuhulnak. Adjuk hozzá a felszeletelt hagymát és pár percig pároljuk a tűzön, miközben hagyjuk összeérni az ízeket, anélkül hogy odaégne. Fedjük le és vegyük lejjebb a lángot, amíg a hagymát üvegesre nem pároltuk.Adjuk hozzá a tonhalat és keverjük össze.

Dobjuk bele a babérlevelet, fedjük le és 30 percenként keverjük meg 3 órán át. Ha kész, vegyük ki a babérlevelet, ízlés szerint sózzuk és újra keverjük össze.

A Penne Rigate tésztát bő, sós, forrásban levő vízben főzzük meg. Amíg fő a tészta, öntsük át a Genovese szószt egy serpenyőbe. Amikor a tészta „al dente” megfőtt, szűrőkanállal közvetlenül a serpenyőbe merjük át, és hagyjuk meg a főzővizet. Pirítsuk meg, keverjük össze és hagyjuk, hogy a tészta magába szívja a szószt. Adjunk hozzá egy kanállal a tészta főzővizéből, a tészta főzésének befejezéséhez és a szósz sűrűségének szabályozásához.

Vegyük le a tűzről és keverjük hozzá a friss bazsalikomot. Tegyük tányérra és adjunk hozzá fekete borsot és a friss bazsalikom leveleit köretként.

Az étel tálalva van!