SZAFTOS CSIRKÉS SPAGETTI

Elkészítés:

Az előkészített csirkemellet megszórjuk sóval, borssal, fokhagymaporral és pirospaprikával. Ezután az olívaolajjal összekeverjük, hogy a fűszerek és az olaj egyenletesen borítsa be a csirkemellet. Hagyjuk pihenni.

Egy lábasban forraljunk vizet a spagetti tészta számára, majd a csomagoláson javasolt időpontig főzzük, hogy az ízlésünknek megfelelően puha legyen. Szűrjük le.

Egy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat, majd pirítsuk meg a csirkemell mindkét oldalát. Amikor elkészült, vegyük ki a serpenyőből.

A serpenyőben maradt olajhoz adjuk hozzá a finomra vágott lilahagymát, kápia paprikát és fokhagymát. Pároljuk őket, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomot. Miután a paradicsomok kissé összeesnek, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és a tejszínt. Jól keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fokhagymaporral ízesítjük. Végül adjuk hozzá a friss spenótleveleket, majd szórjuk meg reszelt parmezánnal. Főzzük össze, amíg a spenót összeesik és a szósz krémes lesz.

Keverjük össze a kifőzött spagettivel, majd tálaljuk a csirkemellel. Díszítésként további reszelt parmezánnal szórjuk meg.

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemell
    • Bors
    • Fokhagymapor
    • Pirospaprika
    • Monini Olívaolaj
    • 18 dkg Rummo spagetti
    • 1 fej lilahagyma
    • 1 db kápia paprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 8-10 db koktélparadicsom
    • 1 ek. sűrített paradicsom
    • 4 dl tejszín
    • Bors
    • Fokhagymapor
    • 2 marék spenót
    • Parmezán