PIKÁNS SZAFTOS CSIRKE

Elkészítés:

Csirkecombokat sózom, borsozom, egy felforrósított serpenyőben, kevés olivaolajon szép pirosra pirítom, majd tányérra szedem.

A visszamaradt zsiradékon lepirítom a z apró kockára vágott hagymát, a felaprított gombát, mikor már szépen megpirult hozzáadom a zúzott fokhagymát, a balzsamecetet, sózom, borsozom, megszórom fűszerpaprikákkal, hozzáadom a felezett paradicsomot, a krémsajtot, kevés vizet, összekeverem, visszateszem az elősütött csirkecombokat, a tetejére teszek egy kis csokor kakukkfüvet, befedem fedővel és alacsony hőmérsékleten készre főzöm.

Burgonyapürével, frissen aprított kakukkfűvel megszórva kínálom.

Elkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkecomb filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg csiperke gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek PONTI balzsamecet
  • 1 csapott ek fűszerpaprika
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • 10 db koktélparadicsom
  • 12 dkg krémsajt
  • 1 dl víz
  • 1 kis csokor friss kakukkfű
  • Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors