PIKÁNS SZAFTOS CSIRKE
Elkészítés:
Csirkecombokat sózom, borsozom, egy felforrósított serpenyőben, kevés olivaolajon szép pirosra pirítom, majd tányérra szedem.
A visszamaradt zsiradékon lepirítom a z apró kockára vágott hagymát, a felaprított gombát, mikor már szépen megpirult hozzáadom a zúzott fokhagymát, a balzsamecetet, sózom, borsozom, megszórom fűszerpaprikákkal, hozzáadom a felezett paradicsomot, a krémsajtot, kevés vizet, összekeverem, visszateszem az elősütött csirkecombokat, a tetejére teszek egy kis csokor kakukkfüvet, befedem fedővel és alacsony hőmérsékleten készre főzöm.
Burgonyapürével, frissen aprított kakukkfűvel megszórva kínálom.
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkecomb filé
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg csiperke gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek PONTI balzsamecet
- 1 csapott ek fűszerpaprika
- 1 tk füstölt fűszerpaprika
- 10 db koktélparadicsom
- 12 dkg krémsajt
- 1 dl víz
- 1 kis csokor friss kakukkfű
- Ízlés szerint só, frissen őrölt tarkabors