HOZZÁVALÓK

2 SZEMÉLYRE

250 g Rummo Spaghetti N°3

500 g cukkini

100 g vaj

100 g finomra reszelt sajt

Olívaolaj

Bazsalikomlevél, ízlés szerint

Só, bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS

Előkészületként reszeljük le a sajtot és tegyük félre. A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük majd 5 mm vastag szeletekre vágjuk fel. Egyenletesen forgassuk bele a lisztbe majd a felmelegített olívaolajban süssük, amíg aranybarna és puha nem lesz. Vegyük ki az olajból egy szűrőkanál segítségével és tegyük félre. A tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük 8 percig, ami 3 perccel rövidebb az ajánlott főzési időnél. Amíg a tészta a forrásban levő vízben van, egy széles serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olívaolajat és a vajat. Adjuk hozzá a sült cukkinit és egy merőkanállal a tészta főzővizéből. Adjuk hozzá a lecsepegtetett spagettit (tartsuk meg a főzővizet) és 3 percig főzzük együtt, hogy a tészta teljesen elkészüljön és krémes állagot kapjon. Ha szükséges, adjunk hozzá még több főzővizet. Vegyük le a tűzről. Adjunk hozzá bőséges friss bazsalikomlevelet, a reszelt sajtot és egy csepp olívaolajat. Jól forgassuk össze. Bazsalikomlevéllel, friss sajtreszelékkel és ízlés szerint borssal díszítve tálaljuk.