A Rio Mare Pole & Line  termékcsaládhoz hagyományos horgászbottal történő halászattal kifogott tonhalat használnak fel.  A Pole & Line módszer környezetbarát, fenntartható halászati módszer, amellyel jelentősen csökkenthető a járulékos fogás kockázata.

Képzett és gyakorlott horgászok csapatai fogják ki egyesével a csíkoshasú tonhalakat. A csíkoshasú tonhal (Skipjack = Katsuwonus Pelamis) egy kistestű tonhalfaj, amely különösen erőteljes, intenzív ízéről ismert.

A Pole & Line tonhalcsalád része a Rio Mare Felelős Minőség projektjének, ami a márka fenntarthatóság iránti elkötelezettségét hivatott kifejezni.

 

Mi az a Felelős Minőség Rio Mare VÁLLALATI TÁRSADALMI FELELŐSSÉG program?

A túlhalászat és a tengeri elővilág egyensúlyának megőrzési érdekében a Rio Mare hosszú idő óta diverzifikál a halászati területek, a halászati módszerek és a halászott tonhalfajták között.

A program a Bolton Alimentari  elkötelezettségét fejezi ki a természeti környezet és az ellátási lánc szereplői, azaz az emberek iránt, kezdve a halászattól egészen a fogyasztóig.

Mit jelent a Pole & Line halászati módszer?

A Rio Mare 2012-ben vezette be a Pole & Line tonhal termékcsaládot. A halászat során olyan hagyományos, szelektáló halfogási módszert alkalmaznak, amely a fejlődő országokban a mai napig bevett módszernek számít.

A Pole & Line esetében felhasznált csíkoshasú tonhalakat egyesével fogják ki, így a járulékos fogás kockázata nagyon alacsony.

A Pole & Line termékcsalád kifejezi a Rio Mare környezet és társadalom iránti elkötelezettségét: egyrészről a szelektív módszer környezetvédelmi hatása érvényesül a járulékos fogás minimalizálása miatt, másrészről a módszer a halászati területeken gazdasági fejlődést is biztosít az itt élőknek a munkalehetőségek révén.

Így a teljes ellátási láncban érték teremtődik, a halászattól egészen a fogyasztóig.

Tudta?

A Rio Mare Pole & Line termékekhez kizárólag csíkoshasú tonhalat használunk fel. Ez a tonhalfaj a sekélyebb vizekben él, és a jellemzően kis méretű, maximum 4 kg testtömegű.

A hal kis mérete és élőhelye együtt teszik lehetővé, hogy gyakorlott horgászok a hajó fedélzetén ülve horgászbottal egyesével fogják ki a halakat.

Bővebb információ:
Web: www.riomare.hu