PIKÁNS CSIRKEFALATOK ROPPANÓS BUNDÁBAN

Mivel tudom, hogy rántott hús recept mindig jöhet ezért most ismét egy újdonság, ráadásul olaj helyett sütőben készítve.

Hozzávalók:

  • 15 dkg cornflakes
  • 1 tojás
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 2 ek natúr joghurt
  • 3 ek HEINZ sweet bbq szósz
  • 50 dkg csirkemell filé
  • 2 ek reszelt parmezán

Elkészítés:

A cornflakest egy konyhai aprítóban megdarálom vagy ha nincs, zacsiba vele és egy nyújtófával néhányszor átmegyünk rajta és kész is.

Egy nagyobb tálba teszem a tojást, hozzáadom az olívaolajat, a joghurtot, a bbq szószt és alaposan összekeverem.

A csirkemellett két ujjnyi vastag darabokra vágom, egyesével belemártom a tojásos masszába, lecsepegtetem, beleforgatom a darált cornflakesbe, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a bepanírozott darabokat, megszórom a reszelt parmezánnal és 200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütés) 15-18 perc alatt készre sütöm.

A sütési idő függ a húsdarabkák méretétől.

Ízlés szerint burgonyapürével, friss salátával, mártogatóssal kínálom.

Elkészítési idő: 15 perc + sütési idő