Sertésborda rozmaringgal, grillezett paprikával és Ponti Modenai balzsamecettel
HOZZÁVALÓK (6 adag):
- 1 kg egész sertésborda,
- 4 rozmaring ág,
- 1 gerezd fokhagyma,
- paprika,
- 10 borsszem,
- só,
- extra szűz olívaolaj,
- 1 pohár fehérbor,
- Ponti Modenai balzsamecet
A fele rozmaringot a fokhagymával, borssal, sóval és paprikával együtt felaprítjuk, hozzáadunk 2 evőkanál extra szűz olívaolajat, majd a fűszerkeveréket jól belemasszírozzuk a húsba. Hozzáadjuk a fehérbort, lefedjük alufóliával a bordákat és a hűtőben hagyjuk pácolódni körülbelül 8 órát. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra, kivesszük a pác egy részét (később használjuk fel), és 30 percig sütjük a húst egy kevés olívaolaj és a maradék rozmaring hozzáadásával. 30 perc elteltével átfordítjuk a húst a másik oldalára, felöntjük a korábban félrerakott páccal, és főzzük további 30 percig. Meglocsoljuk Ponti Modenai balzsamecettel és grillezett paprikával tálaljuk.